12 Şubat 2012 Pazar

DERNEK KURULUŞUNA DAİR BİR BİLENDEN TAVSİYELER

DERNEK KURMAK

12 Şubat 2012 Pazar, 00:20 · tarihinde Maliyeseflerimemurlaridernegi Dernek tarafından eklendi.


Üniversiteliler Arası Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Yetkin Azizler’in kariyeratolyesi.com adlı web sayfasında yayınlanan Dernek Kurmak Çok Kolay (!) başlıklı makalesinde dernek kurmak konusundaki tavsiyelerden bazıları;





1)Yaparız”, “Hallederiz”, “Sen bana bırak “ gibi sözleri çok sık kullanan kişileri sadece bu sözlerine inanarak listenize almayın.
2) Akraba, yakın arkadaş gibi normal hayatta çok sık zaman geçirdiğiniz ve birbirinize nazınızın geçtiği kişileri sadece gönlü olsun diye listenize almayın.
Bu yanlışları yapmamak için yapmanız gereken en önemli şey “Hayır” diyebilmektir.
Kurulumdan önce işin heyecanına kapılıp destek sözü verenler kurulum tamamlanınca ciddiyetten korkup birden ortadan kaybolacaklardır. Bu yüzden tekrar etmekte fayda gördüğüm en önemli unsur kişileri iyi seçmeniz gerektiğidir. Sizin kadar zaman ayırmayacak, sürekli verilen görevlerden kaçacak ve zor durumda elini sizinle beraber taşın altına koymayacak kişilerden kesinlikle ve kesinlikle uzak durmanız ya da en kısa zamanda yollarınızı ayırmanız sizin ve derneğin faydası için mecburidir.
Bir dernek temsilcisi olarak bazı kapılar size normalden daha kolay açılacaktır. Ama unutmayın ki kapısını çaldığınız kişilere kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz gerekir. Birçok kişi ve kuruluş yeni kurulan bir derneği desteklemekten kaçınır. Kadronuzla ve samimiyetinizle insanlara güven vermeniz çok önemlidir. Çünkü insanlar projelerinizin güzel olmasından daha çok gerçekleşebilir olmasına bakacaklardır. Unutmayın ki yeni ve farklı projeler üretmek, toplumda eksik olanı tamamlamak ya da yanlış olanı düzeltmek bazı kesimleri rahatsız edebilir. Bazı kesimler ise projelerinizi önemli buldukları için değil onun üzerinden kendi reklamlarını yapacakları için desteklerler. Destekler konusunda verilen söz eyleme geçmeden ya da imzalar atılmadan hiçbir şeyin gerçekleşmediğini unutmayın. Emin olun ki bu sözlerin tutulmayanları tutulanlarından fazla olacaktır.
Derneklerle ilgili yazılacaklar bu kadarla sınırlı değil elbet. Lakin özetlemek gerekirse hayal kırıklığına uğramamak için yukarıdaki detayları atlamamak gerekir. Başlıkta da belirttiğim gibi dernek kurmak zor değil, zor olan o derneği başarılı ve güvenilir hale getirmektir.
Evet Yağız Yetkin Azizler; dernek kurmak zor değil, zor olan o derneği başarılı ve güvenilir hale getirmektir diyerek konuyu çok güzel özetlemiş. Bu meşakkatli süreçte başarılı ve güvenilir bir dernek oluşumu için elini taşın altına koyacak, ben değil biz diyecek, fedakar, cefakar arkadaşların katılımını bekliyoruz.
“Yaparız”, “Hallederiz”, “Sen bana bırak “ gibi sözleri çok sık kullanan kişileri sadece bu sözlerine inanarak listenize almayın.

Dernek kurmak için en az 7 kişi gereklidir. Kalan 6 kişiyi seçerken aşağıdaki 2 hatayı yapmamak ileride duyulacak pişmanlıkları engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder