12 Şubat 2012 Pazar

DERNEK KURMAK

Son zamanlarda gerek izlenen politikalardan, gerekse yasal düzenlemelerden kaynaklanan sebeplerle Maliye Bakanlığının bütün birimlerinde görev yapan şef ve memurların yaşadığı başta kariyer ve ücret, konusundaki sorunlarının çözümü noktasında bir şeyler yapmak ve dikkatleri bu sorunlara çekmek zorunluluk haline gelmiştir.


Derneği olmayan bizler sayı olarak diğer dernekli unvalara göre çoğunlukta olmamıza rağmen maalesef bir bütünlük sağlanılamamıştır. Bu noktada birlik beraberliğin sağlanması, sorunların yetkili makamlara yasalar çerçevesinde, saygılı bir şekilde iletilmesi gereği hasıl olmuştur. Sendikal faaliyetlerden, siyasetten uzak seviyeli ve kaliteli bir yapı oluşturularak bir şeyler yapmanın zamanı geldiği görülmüştür.
Bu nedenle unutulan ya da görmezden gelinen bizlerin çalışma koşulları, kariyer ve ücret gibi sorunlarının tespit edilmesi, çözümü noktasında neler yapılabileceği konularında kafa yoran, çözümün bir parçası olmak isteyen, sorumluluk bilinci olan, eksiklikleri ya da yanlışlıkları düzeltmek için çaba harcamak isteyen, çalışma arkadaşlarımızın derneğimize katılımını bekliyoruz.
Bize, özellikle de yönetime katılmak isteyen arkadaşların dernek çalışmaları konusunda samimi olması, maddi bir beklenti ve koltuk sevdası gibi hırsları taşımaması çok önemli. Aynı amaç için, birlikte emek sarf edilecek, güvenilir, ayakları yere sağlam basan, ne istediğini bilen dürüst, saygılı, donanımlı, kendisini ifade edebilen, faaliyetlere yeteri kadar zaman ayıracak, karşılaşılan zor durumlar karşısında elini taşın altına koyacak, kişilerle birlikte yola çıkmak çok önemli. Ayrıca dernek kurmanın kırtasiye ve matbaa masrafları gibi az da olsa bazı masrafları olacaktır. İlk etapta bu masrafların kurucu üyeler tarafından karşılanması gerekecektir.
Bu meşakkatli süreçte başarılı ve güvenilir bir dernek oluşumu için elini taşın altına koyacak, ben değil biz diyecek, fedakar, cefakar arkadaşların katılımını bekliyoruz.
Hiyerarşik anlamda şef ve memurların üstünde sayılan unvanlar ayrı ayrı dernekleşmişler, kendilerine ait sorunlarını ve sorunlarının çözümüne ilişkin taleplerin görsel ve yazılı medya aracılığı ile yetkili makamlara iletmişlerdir. Sanki bizler bir sorun yaşamıyormuşuz gibi ya da bizleri yok sayarak sadece kendileri acısından durum değerlendirmesi yaparak taleplerini dile getirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder