21 Mart 2012 Çarşamba

İMZA KAMPANYASI


İMZA KAMPANYASI
Uzmanlık konusunu düzenleyen 178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ’nin 43 maddesi, 26/9/2011 tarihli 659 Sayılı KHK 17. maddesi ile yeniden düzenlenmiş ve bu düzenleme ile bakanlık personellerinin özel uzmanlık sınavı ile uzman olabilmesinin yolu kapatılmıştır.

Yapılan bu düzenleme ile  kariyer yaparak uzman olma ve iyi bir ücret alma hayali, yerle bir edilmiştir. Özel Uzmanlık Sınavlarına başvuru şartları tutmadığı için veya 1 defa sınava girip kazanamayan, 659 Sayılı KHK ile yapılan düzenleme ile artık sınava girme hakkı kalmayan ancak, uzun yıllar Maliye Bakanlığında olumlu, gayretli ve özverili bir şekilde hizmet etmiş olan personel sayısı hiç de az değildir.

Uzman olanlar ile ayrı unvanlarda ancak aynı iş ve işlemleri gerçekleştiren biz uzman olmayanlara uzman olma imkanı verilmesi için 178 Sayılı K.H.K. de yeni düzenleme yapılarak, aynı bakanlık içerisindeki farklı uygulamalara son verilmesini, en azından gelirde çalışan personellere verilen değer ve hakların biz gider birimlerinde çalışan ve uzman olmayan şef ve memurlara verilmesini, Gelir İdaresinde olduğu gibi uzmanlığa geçişin daha da kolaylaştırılmasını istiyoruz.



1 yorum:

  1. Kurum içi çalışanların geleceklerinekapatılması bir yana yapılan sınavları kazanıp da mülakatta haksız yere elenenlerden (adamına göre soru sorularak)mülakata dava açanlar atanırken yani mülakatlarda haksızlık yapıldığı tescillenirken, dava açmayanlar çok büyük cezaya çarptırılmış uzman olamadıkları gibi artık sınava girme şansları bile kalmamıştır. Haksızlığa karşı gelmediğimiz için çok ağır bir şekilde cezanlandırılmıştır.

    YanıtlaSil